Husnija Bešković

Saopštenjem za javnost oglasila se Nova bošnjačka stranka, članica koalicije Vakat povodom fizičkog napada na Uzaira Hamzu, potpredsjednika Demokratske Stranke Vatan i zvaničnika za ljudska prava Kancelarije za zajednice Opštine Dragaš. Saopštenje vam prenosimo u cjelosti:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
Nova Bošnjačka Stranka, članica koalicije Vakat, najoštrije osuđuje fizički napad na zvaničnika za ljudska prava kancelarije za zajednice i povratak u opštini Dragaš, gospodina Uzaira Hamzu, koji je fizički napadnut na svom radnom mjestu i to u kancelariji i na očigled predsjednika opštine.
Ovaj vandalski čin i napad na dugogodišnjeg zvaničnika i istaknutog aktivistu koalicije Vakat izazvao je uznemirenje i negodovanje kod svih poštenih građana Republike Kosovo, a posebno Bošnjaka u svim bošnjačkim sredinama na Kosovu  i dijaspori i loša je poruka za sve naše građane koji žive i rade ovdje na Kosovu.
Čvrsto smo uvjerni da ovaj težak bezbjedonosni incident neće obeshrabriti našeg kolegu Uzaira Hamzu da i dalje nastavi svoje dugogodišnje aktivnosti na zaštiti ljudskih i manjinskih prava posebno Bošnjaka i Goranaca, a naravno da i naša podrška, kao i mnogih drugih koji znaju Uzaira Hamzu, neće izostati.
Zahtjevamo da pravosudni i policijski organi konačno shvate ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo kao zajednica i preduzmu adekvatne zakonske mjere prema počiniocu ovog gnusnog djela, a našem saradniku Uzairu želimo brzo ozdravljenje i da se što prije vrati svom poslu i svojim svakodnevnim obavezama.
Predsjednik  N B S -a i zamjenik ministra  
dipl.ecc. Husnija Bešković