Priveden od strane srpske policije

Premijer Kosova, Ramush Haradinaj rekao je da je veoma zabrinut privođenjem vojnika KBS-a srpske nacionalnosti Miloša Šošića, na graničnom prelazu u Končulju.

On je na svom Facebook nalogu objasnio da je Šošić priveden juče od strane srpske policije.

Haradinaj je rekao da je ova praksa "potpuno u suprotnosti sa svim obavezama koje je Vlada Kosova, zajedno sa međunarodnom zajednicom, u posljednje dvije decenije imala za potpunu integraciju srpske zajednice u kosovske institucije".

Uhapšeni pripadnik KBS-a pušten na slobodu

Miloš Šošić srpski pripadnik Kosovskih bezbjednosnih snaga kojeg su srpske vlasti uhapsile na Končulju - pušten je na slobodu, potvrdio je za KosovaPress ministar Kosovskih snaga bezbednosti, Rustem Berisha.

"Prema informacijama, srpski pripadnik KBS-a je oslobođen", rekao je Berisha.

"Nemamo tačne informacije o tome zašto je priveden. Ali najvjerovatnije je to u nastavku izjave da će svi članovi KBS biti osuđeni na do 10 godina zatvora. Ovo je treći slučaj koji se dogodio u posljednjih nekoliko dana, ostala dvojica (pripadnika KBS-a) puštena su nakon dva sata", kazao je Berisha.

On je ovaj čin srpskih vlasti ocjenio kao štetnim za odnose između dvije države, a prema njegovim riječima, dijalog bi trebalo da bude uslovljen prekidom ovakvih akcija.

"Na ovaj način mnogo toga je ostavljeno po strani, i ne znam što se tiče rada za druga pitanja koja nisu dio KBS-a, ali dijalog mora na kraju da bude uslovljen njihovim ponašanjem. Ne možemo nastaviti dijalog dok stvaraju scenarije različite prirode", rekao je.

Srpski pripadnik KBS-a uhapšen je juče u 14 časova na graničnom prijelazu Končulj.

RTK, KosovaPress, KoSSev