Jedinstveni front

Raspuštanje parlamenta bez ostavke vlade ili njene smene je skidanje krivice i odgovornosti sa aktuelne vlasti, koja je doprinela degradaciji Kosova u svim sferama, poručuje Socijaldemokratska inicijativa (NISMA), uz poziv opozicionim strankama da ne pristaju ni na šta osim na ostavku vlade na čelu sa premijerom Albinom Kurtijem.

Iz Socijaldemokratske inicijative su na Facebooku uputili kritiku predsjedniku PDK Memliju Krasniqiju zbog sastanka sa Kurtijem i razgovora o parlamentarnim izborima.

"Kosovu je nedostajao opozicioni glas, stoga je zahtjev za koordinacijom opozicije bio prirodan, dok razlog za oklijevanje da se bude dio jedinstvenog fronta sada izlazi na videlo sa žurbom Memlija Krasniqija, koji je prije koordinacije sa opozicijom odlučio da se složi sa Albinom Kurtijem", navodi se u saopštenju.

U sadašnjim okolnostima, kako ističu, opozicija bi trebalo da ima samo jedan zajednički stav, ostavku Albina Kurtija ili njegovu smenu, što bi rezultiralo raspuštanjem skupštine i izborima.

"Raspuštanje skupštine bez ostavke ili smene vlade je prebacivanje krivice sa vlade na skupštinu, iako je vlada, a ne parlament, odgovorna za potpunu degradaciju Kosova u svim sferama", poručuju u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online