Korak naprijed

Platforma "Made in Kosovo“, čije je pokretnje jučer obilježeno, ima za cilj izgradnju imidža Kosova kroz diplomatsko-konzularna predstavništva, a prema riječima premijera Albina Kurtija, zahvaljujući toj platformi očekuje se privlačenje stranih investicija, kao i omogućavanje lokalnim preduzećima da uđu na nova, strana tržišta, prenosi Teve 1.

Kurti rekao je da platforma "Made in Kosovo" nije simbolična, već će sadržati detaljne informacije o 10 ključnih sektora, sa brojkama koje će poslužiti potencijalnim investitorima na Kosovu.

"Ovaj projekat predstavlja potencijal, kreativnost i aktivnost naše zemlje, kako bi bila prepoznata na drugim tržištima, kroz naša diplomatsko-konzularna predstavništva. Ovo je korak naprijed. Svrha platforme 'Made in Kosovo' je da se izgradi jak i pouzdan imidž Kosova širenjem mogućnosti za lokalna preduzeća da uđu na nova tržišta i privuku strane investicije", rekao je premijer.

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gërvalla-Schwarz istakla je da će kroz širenje ove inicijative Kosovo postati važan akter na globalnoj sceni i da će platforma pružiti informacije o glavnim industrijama i poslovanju na Kosova, turizmu i izvozu.

Pokretanje platforme "Made in Kosovo" pozdravio je i ambasador SAD na Kosovu Jeff Hovenier, budući da je USAID dao značajnu podršku ovom projektu.

"Želimo da pomognemo da se razbiju zablude, da pomognemo ljudima na Kosovu da pokažu istinu, da je ovo zemlja potpuno ispunjena dinamičnim, produktivnim mladim radnicima koji prave kvalitetne proizvode. Mi, koji imamo privilegiju da ovde živimo i radimo, to znamo", rekao je Hovenier.

Izvor: Kosovo online/ Teve 1