Porodica najmlađe žrtve prijeti Zlatićima!

- Imate tri dana da pobjegnete glavom bez obzira. Kad sahranimo Jovanu i sve se to završi, doći ćemo i sve ćemo vas pobiti. Krvnu osvetu nećete preživeti. Našu Jovanu ćemo da osvetimo, tako nam svega - navodno je Zlatićima poručila porodica ubijene Jovane Popović

Jovana Popović (20) iz Banatskog Karađorđeva, ubijena je 2. jula hicem u srce u masakru u Žitištu kada je Siniša Zlatić pucao iz “kalašnjikova” i time usmrtio petero, a ranio 20 gostiju u kafiću “Makijato”.

Jovanini roditelji zaprijetili su Zlatićevom bratu i ocu da će osvetiti svoju ćerku, koja je najmlađa žrtva tragedije, i da će cijela njihova porodica proći kao što je ona prošla.

- Bukvalno su pozvali Aleksandra i rekli mu: “Imate tri dana da pobjegnete glavom bez obzira. Kad sahranimo Jovanu i sve se to završi, doći ćemo i sve ćemo vas pobiti” - priča sagovornik blizak porodici za srpski list "Informer".

- Krvnu osvetu nećete preživeti. Našu Jovanu ćemo da osvetimo, tako nam svega - dodao je isti sagovornik.

Jovana Popović bila je na prvoj godini studija Pravnog fakulteta u Novom Sadu, a život je izgubila pred očima rođene sestre Jelene (18) u masakru u kafiću “Makijato”.

Njih dvije su sa još dvije drugarice bile na “Pile festu”. Dovezao ih je Jovanin otac i rekao da će doći po njih u tri sata iza ponoći kako bi se zajedno vratili kući u Banatsko Karađorđevo.

Monstruozni zločin Siniše Zlatića dogodio se oko pola dva ujutru. Jovana nije imala nikakvih šansi da preživi, kako piše Informer, jer joj je metak bukvalno razneo srce.

Kriminolog Dobrivoje Radovanović rekao je da krvna osveta još nije, iako se vjeruje u suprotno, iskorijenjena, ali da je najviše ima na Kosovu i u nekim dijelovima Crne Gore.

– Ovaj slučaj potencijalne krvne osvete nema veze sa Banatskim Karađorđevom, već isključivo sa etnološkim običajima njene porodice. Kod krvne osvete nije bitna sredina, niti koliko je ona razvijena, nego to zavisi od običaja svake porodice ponaosob. U Vojvodini ima dosta doseljenika i izbjeglica koji su sa sobom donijeli neke potpuno drugačije običaje – izjavio je Radovanović.