Danas živimo u licemernom svijetu

Imam džamije “Unaza e Re” u Tirani, Armend Ali je izjavio da Francuzi nisu bolji od Lavdrima Muhaxherija, kosovskog teroriste koji je šokirao Albance.

"Obezglavljivanje koje je počinio Lavdrim Muhaxheri me je podsjetilo na francuske poštanske marke na kojima se Alžircima odsjecaju glave", rekao je imam džamije "Unazë e Re" u Tirani, Armand Ali, gostujući u emisiji "Të Paekspozuarit", prenosi list “Express” pisanje portala “Kohajone”.

On je poručio da Francuska nije bolja od Muhaxherija, ali i da su Albanci licemerni, jer tuguju samo za žrtvama u Francuskoj.

Ali je, takođe, istakao da bi svaki pravi musliman voleo da živi u kalifatu, dodajući da je svaki pravi musliman spreman da da život za Allaha.

"Svaki pravi musliman voli da živi gdje se sudi po islamskom zakonu", rekao je on i dodao:

"Svaki istinski musliman spreman je da da svoj život radi Allaha."

On je, takođe, komentarisao da su "neki Albanci licemerni i pokorni, jer ih ne dotiču žrtve u Palestini i Siriji, već samo one u Francuskoj".

"Danas živimo u licemernom svijetu. Pojedini Albanci su servilni i licemerni. Iako je ubijeno na stotine hiljada nevinih, niko nije tugovao, niti zastavu Palestine, niti Sirije, niti bilo koje druge zemlje nisu stavili," rekao je on.
 
Lavdrim Muhaxheri se našao se u fokusu medijske pažnje na Balkanu, nakon postavljanja fotografija na svom Facebook profilu prošle godine, na kojima se vidi jedna osoba koju je navodno obezglavio i druga na kojoj drži glavu krvavim rukama sa porukom "Allahu Akbar".

On je u intervjuu za "Gazeta Dita" iz Tirane, 2. avgusta 2014, rekao da nije uradio ništa više nego što su radili pripadnici OVK tokom rata na Kosovu 1999 - onima koji su Srbima odavali informacije, te da "će obezglaviti svakog onog ko izda."
 
Muhaxheri je bio vođa Albanaca koji su se kao podrška ISIS-u borili u ratu u Iraku i Siriji, međutim, kako su preneli kosovski mediji, on je smjenjen sa mjesta vođe nakon što je postavio fotografije na Facebook-u odrubljivanja glave, a njega je zamenio Ridvan Haqifi.

Kossev.info