Godinama je maltretirao

Nebojša Pavlović Buca (61), na krsnu slavu Đurđic, pred kućom punom gostiju je zaklao suprugu Milicu, koju je decenijama ponižavao i maltretirao.

Kasapskim nožem Nebojša je Milici na vratu napravio rez, a od obilnog krvarenja ona je umrla prije nego što je stigla do varvarinskog Doma zdravlja.
 
Inače, dugogodišnje nasilje, pravo iživljavanje, prijavljivano je Centru za socijalni rad.
 
- Nasilje je prijavila kćerka Olivera prije dvije godine. Obradili smo slučaj i proslijedili informacije policiji. Drugih prijava nije bilo - kazala je Ivanka Milenković, direktorka Centra za socijalni rad u Varvarinu za Blic.

Miloš Matić, Miličin brat, bio je u sobi kada je Nebojša zaklao nesretnu ženu.

- Taman smo izrezali kolač kada je Buca ušao u sobu. Mica je ušla u kuhinju da donese posluženje. On je krenuo ka njoj, izvadio nož iz pojasa i ubo je u vrat. Bacio sam se na njega, iznio ga u dvorište i držao dok nije došla policija. Kao da je slutila nešto jer je samo nekoliko minuta ranije rekla: „I da me ubije, nije mi žao jer su sada svi moji ovdje!“ - prisjeća se drame u kući Pavlovića na Đurđic Miloš Matić.
 
Nebojša je očigledno dugo planirao zločin. Prije nego što je krenuo da izvrši svoj zločinački naum, spremio je odjeću za zatvor. Dok su mu vadili krv u Domu zdravlja, pitao je da li je Milica živa, uz opasku da mu je žao što „planirani posao nije odradio do kraja“.