Napad u Kliničkom centru

Skopski mediji prenijeli su vijest o incidentu koji se dogodio jutros u Kliničkom centru, kada su tri osobe počele da pucaju po bolnici pri čemu su ranili četiri osobe, od čega jednog ljekara. Prema nezvaničnim informacijama, jedna od pacijentkinja koja se zatekla u hodniku preminula je od stresa.

Prema nezvaničnim informacijama povrijeđen je ljekar Ljubomir Ognjenović (41), povrijeđen je u nogu ali je van životne opasnosti, a u pucnjavi su povrijeđene još tri osobe koje su se tu zatekle. Pacijentkinja koja se našla u hodniku preminula je od straha,ističući da je to, za sada, nepotvrđena informacija.

Napadači su uhapšeni nedaleko od skopskog Kliničkog centra, kada su pokušali da pobjegnu. Njihovi identiteti nisu objavljeni, a navodi se da su starosti između 30 i 36 godina.

Motiv pucnjave još nije poznat, a skopski mediji nagađaju da bi razlog mogao da bude taj što je jednom od napadača majka umrla u bolnici. Naime, ona je u jako teškom stanju primljena u bolnicu i poslata na hitnu operaciju koju nažalost nije preživjela.

U trenutku incidenta na odjeljenju se nalazilo tridesetak pacijenata i ljekara.

Na klinici trenutno vlada haos, medicinsko osoblje i pacijenti su van sebe od straha, piše Vecer.mk.

Sve operacije planirane za danas, osim onih najhitnijih, odložene su.

Makedonska policija najavila je konferenciju za štampu u toku dana.