Glasalo hiljade Srba

Intervju predsjednika Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića datom za list "Zëri" da je "Srbija na Kosovu počinila stravične zločine"m i dalje podiže velike reakcije srpskih medija.

Online portal "Telegraf.rs" je objavio anketu u kojoj je učestvovalo oko 15.000 osoba koji su izrazili svoj stav u vezi sa izjavom lidera LDS-a.

Čak 44,66 odsto je odgovorilo da Srbi nisu činili zločine i da su oni činjeni nad njima, 29,62 odsto odgovorilo je da se ne slaže sa izjavama Čedomira Jovanovića

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović uzburkao je javnost u Srbiji kada je u intervjuu za “Zëri” rekao da su Srbi na Kosovu počinili stravične zločine. Telegraf.rs je tim povodom sproveo anketu, a evo šta su čitaoci portala rekli na pitanje da li se slažu s liderom LDP-a!

Jovanović je u ovom intervjuu koji je zapalio Balkan priznao da je “Srbija počinila strahovite zločine na Kosovu“, te pozvao kosovske Srbe da sami brane svoje interese.

Tim povodom čitaoci portala imali su priliku da učestvuju u anketi na Telegrafu (svoj “sud” dalo 15.000 ljudi) sa pitanjem: “Da li se slažete sa izjavom lidera LDP-a da su Srbi počinili strahovite zločine na Kosovu?”

Čak 44,66 odsto je odgovorilo da Srbi nisu činili zločine i da su oni činjeni nad njima, 29,62 odsto odgovorilo je da se ne slaže sa izjavama Čedomira Jovanovića, dok je 25,79 odsto reklo da podržava stavove lidera LDP-a.



S druge strane, Direktor Kancelarije za Kosovu u Vladi Aleksandra Vučića, Marko Đurić je izonično govorio o izjavi predsjednika LDS-a.

"Čedomiru Jovanoviću poručujemo da se pospe kantom hladne vode, jer prva kanta najverovatnije nije djelovala", rekao je on.


 
Najumjereniji srpski političar, Čedomir Jovanović, u intervjuu za "Zëri" je govorio o osnivanju Zajednice srpskih opština na Kosovu, gdje je rekao da je najava kao "pobjeda" Srbije ovim sporazumom samo nastavak destruktivne politike Beograda koja gubitke kvalifikuje kao pobjedu.

"U Srbiji, u posljednje dvije decenije, razvila se tradiciju pogrešnih rezultata destruktivne politike, značajnih gubitak, koji će biti proglašeni kao pobjeda. Milošević je proglasio pobjedu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, pobjedu i protiv NATO-a, bilo je jasno da svaki korak ka katastrofi je proglašavan kao pobjeda, samo da se ne suočimo sami sa sobom da se vidi koja je cijena glupog uništenja gdje smo zasadili kud smo mogli. Siguran sam da bi smo, ukoliko bi pregovarali o podjeli prije 20 godina, prije rata i užasnih zločina koje je počinila Srbija na Kosovu, u atmosferi u kojoj smo trebali pokušati više razumijeti jedni druge, bez pravljenja razlika, prepoznavši zajedničke interese i tražiti nove modela suživota, Srba koji žive na Kosovu, kao i onih koji žive u Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini mogli bolje braniti njihove interese", rekao je on u intervju za "Zëri".