Sprema se masakr kao u Kumanovu!

Ovi natpisi srpskih medija su izašli u javnost samo dvije sedmice nakon ekstradikcije u Makedoni Kole Diamanta, čovjeka bliskog vrhu BDI-a (Bashkimi Demokratik për Integrim/ Demokratska unija za integraciju). Albanski eksperti su ovu ekstradikciju ocjenili kao šamar službenoj Tirani za BDI, upozoravajući da BDi može odgovarati zbog nekog novog scenrija protiv Albanaca, u Kumanovu i okolini.

Vrijeme će pokazati da li su klevetnički tekstovi objavljeni u srpskim medijima slučajni, ili predstavljaju pripremu terena za osvetu zbog ekstradikcije Kole Diamoata.

"Na samo desetak kilometara od granice sa Srbijom i pedesetak kilometara od Vranja, u makedonskom mjestu Lipkovo u narednim danima moglo bi doći do novog žestokog sukoba grupe albanskih terorista sa snagama policije i vojske vlade u Skoplju", piše srbijanski list "Alo!", prenosi portal "Express".

Kako prenosi "Alo", uočeni su pokreti većih makedonskih jedinica prema tom području i samo je pitanje trenutka kada bi moglo doći do oružanog konflikta poput onog u Kumanovu, kažu dobro obavješteni izvori.

– Grupa naoružanih ekstremista, uglavnom veterana UÇK-a bliskih nekadašnjem ratnom komandantu, a sada lideru Alijanse za budućnost Kosova Ramushu Haradinaju, prije dvadesetak dana je došla sa Kosova na to područje i tu su formirali vojni kamp. S obzirom na to da Makedonci dovode jake bezbjednosne formacije na to područje, konflikt je vrlo moguć, a ovoga puta bi bio još opasniji, pošto je Lipkovo udaljeno samo 20 kilometara od Preševa" – otkriva izvor lista.

Mesto je odabrano jer se nalazi na samoj tromeđi Makedonije, Srbije i Kosova, a od oko 25.000 stanovnika, 99 odsto su Albanci, uz 350 Srba i samo oko 150 Makedonaca.