Na samitu lidera

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je u ponedjeljak, svojem kolegi sa Kosova, Atifeti Jahjaga rekao da Kosovo nije država. Štaviše, kako prenose beogradske "Novosti" on joj je rekao da se ne ponaša kao šef neke države.

"Ne umišljajte da predvodite neku mladu državu, jer Kosovo to nikada neće postati", poručio je u ponedjeljak predsjednik Srbije Tomislav Nikolić predsjednici Kosova, Atifete Jahjagi na Samitu "Brdo-Brioni" u Budvi.

Uz to, kako dalje porenose "Novosti", Nikolić je rekao i da kosovski Albanci ne ispunjavaju dogovoreno u Briselu i da bi trebalo da se promjene na vrijeme i sa Srbima naprave pravi dogovor umjesto što umišljaju da su država koju pola čovječanstva ne priznaje.

Savjetnik predsjednika Srbije Ivan Mrkić kaže, za "Novosti", da se Nikolić Jahjagi obratio povodom nedavnih dešavanja u Makedoniji:

"Nikolić joj je rekao da je očekivao da se bar izvini pošto su njeni sunarodnici, albanski teroristi, zverski poubijali u Kumanovu čuvare reda, a u Prištini im je priređivan pogreb, praktično uz državne počasti", rekao je Mrkić.

On je dodao, kako pišu "Novosti" da se nakon ovih riječi i intervenicije Jahjaga ućutala.