Sa sahrane braće Bytyqi

U istrazi o ubistvu braće Bytyqi napravljen je značajan napredak i sada imamo neke nove dokaze, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je dodao da očekuje da će taj slučaj biti rasvetljen i precizirao da novi dokazi ukazuju da je bilo još osoba na mjestu gdje je izvršen zločin kao i da su ti dokazi proistekli iz baza mobilne telefonije i listinga telefona.
"Prvi deo istrage je urađen veoma loše i promašeni su i propušteni neki krucijalni dokazi. Mi danas imamo neke nove dokaze", rekao je Stefanović Tanjugu.
On je rekao i da nije urađeno vještačenje naoružanja koje je bilo 1999. godine u upotrebi kod nekih od osumnjičenih, ali da je MUP došao u posed tog naoružanja i da se vještačenja rade. 
"Uz nekoliko drugih materijalnih dokaza... mislim da smo napravili značajniji napredak nego što je bilo urađeno do sada i ja se nadam da ćemo i ovo ubistvo rasvetliti", rekao je Stefanović.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji će od sutra do 4. juna biti u zvaničnoj posjeti Americi, izjavio je nedavno da nije realno da se slučaj Bitići rasvjetli do njegovog odlaska u SAD.