Došli iz baze Bondsteel na Kosovu

Milenko Nedelkovski je jedan od najpoznatijih novinara u Makedoniji. U publikaciji koju je objavio na njegovom web site-u 15. maja, sebi je postavio pitanje "Da li će Makedonija prebroditi destabilizaciju koju su izazvali stranci?"

"Šest jahača apokalipse, takozvani 'zapadni ambasadori' nisu čekali ni dan da zapale vatru makodonskim herojima. Oni su pohrlili da se sastanu sa predsjednikom Ivanovim i premijerom Gruevskim, da ih ucjene, da instistiraju, da traže, da narede!", napisao je Nedelkovski, prenosi portal "Klan Kosova".

"Glavni zahtjevi su im predočeni kao baklava. Znate, uobičajene stvari kao što su reforma pravosuđa, zaštita informera (doušnika), (pretpostavljam istu zaštitu koju je SAD osigurao Manningui Snowdenu), politički dijalog i slično opterećujuće smeće. Ali glavni uslov je bio da sud javno ne otkrije ime britanskog ambasadora u organizaciji državnog udara", kaže Nedelkovski i dodaje: "Također je bilo važno da se sakriju imena četiri Amerikanca i Britanca teroristi ubijenih u Kumanovu". Prema njegovim riječima, ova četvorka je stigla iz američke baze na Kosovu, Bondsteel, prenosi "Klan Kosova".

"Jess Bailey, američki ambasador, poznat makedonskim medijima po nadimku JessHimmlerBailey, je također uključen u državni udar koji su pokušali organizirati u Turskoj, gdje je ubijeno mnogo civila na protestima. Tamo je čak državni udar počeo izmišljenom aferom prisluškivanja", kaže Nedelkovski.