Makedonska ministrica unutrašnjih poslova

Pet policajaca je poginulo a 30 je povređeno u današnjim sukobima u Kumanovu, izjavila je makedonska ministrica unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska koja nije željela da spekuliše o broju civilnih žrtava ali ni o žrtvama među napadačima.

Ona je na konferenciji za novinare istakla da žrtava ima i među civilima, ali da ne želi da daje informacija jer je osjetljiv trenutak i mnogo emocija među građanima da bi se davale nepotpune informacije.
Prema njenim riječima, policija je i dalje na terenu, akcija traje i visoko rizična je.
Ona je rekla da je poginulo pet policajaca a 30 ih je ranjeno. Saopštila je da su među policajcima poginuli Žarko Kuzmanovski (34), Nenad Serafimovski (28) i Sašo Samoilovski (32) i još dva policajca čija imena nisu saopštena.
Šest policajaca je ranjeno kada se veća grupa terorista predavala.
Jankulovska je navela da su teroristi bili dobro taktički utvrđeni i da je policija uložila ogromne napore da spase živote civila.
Prema njenim riječima, prva grupa terorista uhvaćena je oko 18 časova i tada je oko 20 njih izašlo iz podruma i dvorišta kuća u kojima su bili utvrđeni.
Ministrica je navela i da nema informaciju o tačnom broju žrtava među teroristima.
Dodaje da su napadači iz jedne susjedne zemlje i Republike Makedonije.
Jankulovska nije mogla da kaže tačan broj napadača ni uhapšenih, jer nemaju potvrdu da su svi privedeni učestvovali u napadu, ili pomagali napadačima. 
"Posljednja privedena je i grupa u kojoj je bilo i žena i djece, pa tek treba da se ispita njihova uloga", naglašava ona.