Foto: avaz.ba

U gepeku spaljenog automobila u Velikoj Kladuši u BiH, pronađeno je tijelo muškarca. Pretpostavlja se da se radi o ubistvu 54-godišnjeg vlasnika vozila.

U prtljažniku automobila slovenskih registracija, koji je izgorio u nedjelju oko 20.30 sati u naselju Polje kod Velike Kladuše, pronađeno je mrtvo tijelo.
Pretpostavlja se da se radi o 54-godišnjem vlasniku vozila, koji je živio u mjestu Todorovska Čelinja, piše Dnevni Avaz.
Zapaljeno vozilo gasili su vatrogasci koji su potom pronašli i tijelo. Neslužbeno se saznaje da je obdukcija otkrila da je riječ o ubistvu, odnosno da je žrtvi prethodno s više udaraca tupim predmetom razbijena lobanja, nakon čega je mrtav ubačen u prtljažnik i zapaljen.
O vlasniku vozila malo se zna u Kladuši. Bio je oženjen bivšom suprugom Sulje Karajića, osuđenog pripadnika Armije RBiH koji izdržava 18-godišnju kaznu zatvora za počinjeni ratni zločin.
Živio je u Ljubljani, ali je povremeno dolazio u Veliku Kladušu, a u Sloveniji je ondje, neslužbeno se saznaje imao problema sa zakonom. Posljednju godinu živio je u BiH. Jedan od motiva, saznaje 'Avaz', mogao bi biti i trgovina drogom.