Nevena i Anita otišle u Siriju

Njih dvije su iz Srbije otišle u Siriju kako bi se pridružile borcima ISIS-a u ratu koji se vodi u toj zemlji. Priču otkriva "Informer" koji donosi i neke pojedinosti o ovom slučaju. Radi se o Neveni Pavlović iz Zemuna i Aniti Shaqiri iz Smedereva, obje udate za Bošnjake…

Tako se navodi da je Nevena Pavlović (19) iz Beograda kćerka bivšeg taksiste iz Zemuna, Abdulaha Pavlovića (ranije Goran), koji je 2002. godine primio islam, a potom se pridružio tzv. vehabijskom pokretu. Nevena je, po pisanuju beogradskog lista udana za bh. državljanina Samida Cicvaru, sa kojim ima dvoje djece.

"Iako se Samidu i Neveni prije samo šest mjeseci rodila druga kćerka, to ih nije spriječilo da odu da ratuju u Siriji. Pretpostavlja se da ih je tamo sačekao Nevenin otac, koji je ranije otišao da se bori protiv režima Bashara al Asada", otkriva izvor srpskog lista.

Navodi se da je Abdulah Pavlović boravio u selu Gornja Maoča, u tamošnjoj zajednici, a neposredno prije odlaska navodno je bio u srcu Šumadije, u selu Bosut kod Aranđelovca, gdje mu živi otac Tomislav.

Prošle godine, Goran i njegov zet bili su uhapšeni zbog nelegalnog držanja oružja, ali su ubrzo pušteni da se brane sa slobode. Poslije hapšenja, rođaci Pavlovića u Bosutu ispričali su da su u posljednje dvije-tri godine primjetili da se nešto, kako kažu neobično, dešava s Goranovom porodicom.

O Aniti Shaqiri iz Smedereva manje se zna, ali je poznato da je u Siriju otišla sa bh. državljaninom Eminom Hodžićem, sa kojim se u pauzi između borbi vjenčala.