Policija je u ponedjeljak poslala svoje službenike kako bi zaustavila proizvodnju i privela osumnjičene proizvođače, pri čemu je ispalila nekoliko metaka, na što su dobro organizirani i teško naoružani mještani odgovorili paljbom iz strojnica i protutenkovskog oružja...

Albansko selo Lazaret protekla je tri dana bilo poprište pravog ratnog sukoba između pripadnika specijalne policije i mještana tog sela, koje se smatra jednim od najvećih proizvođača marihuane na širem području Balkana.
 
Policija je u ponedjeljak poslala svoje službenike kako bi zaustavila proizvodnju i privela osumnjičene proizvođače, pri čemu je ispalila nekoliko metaka, na što su dobro organizirani i teško naoružani mještani odgovorili paljbom iz strojnica i protutenkovskog oružja.
 
U teškim okršajima koji su uslijedili, albanske vlasti uputile su 800 policajaca u Lazaret, među njima i pripadnike specijalne policije opremljene oklopnim vozilama.
 
U dvodnevnom sukobu srećom je ozlijeđena samo jedna osoba, 32-godišnji pripadnik specijalne policije.
 
Lazaret, selo u kojem živi oko 2200 ljudi, godišnje proizvodi oko 900 tona kanabisa, vrijednog oko 4,5 milijarde eura.
 
Nakon okončanja sukoba s mještanima, policija je privela šest osoba i zaplijenila više od 11 tona kanabisa, ukupno više od 60.000 stabljika, koje su rasle po poljima, dvorištima, iza kuća, kraj ceste...
 
Akcija je provedena u sklopu šire policijske operacije suzbijanja prometa opojnim drogama na području cijele države, nakon što je albanski premijer Edi Rama proglasio početak otvorenog rata s mafijom i drogom u toj državi. U tri dana zaplijenjeno je 12 tona marihuane, od čega čak 11 u Lazaretu.