Stigao novi val

U BiH je Sava probila nasip na području Orašja, evakuirano je više od hiljadu ljudi. Teško je i na području Odžaka i Bijeljine. U Srbiji trenutno traje obrana TE Nikola Tesla, dok Beogradom prolazi vodnii val koji je stigao iz Hrvatske.

Vodni val iz Hrvatske danas stiže u Šabac i Sremsku Mitrovicu. I dalje je situacija najteža u Obrenovcu i Bariću koji su potopljeni.
Evakuirano više od 25.000 ljudi
Do sada je evakuirano više od 25.000 stanovnika s ugroženih područja u Srbiji. Kako javljaju tamošnji mediji, pronađeno je 12 tijela, žrtava poplave, ali taj broj je sigurno daleko veći. Iako nivo vode u Obrenovcu opada, evakuacija stanovništva se nastavlja.
U toku je i akcija spašavanja i dostave pomoći hrvatskim helikopterima na poplavljena područja u BiH, prije svega područje Odžaka, Orašja, Bijeljine, Bosanskog Šamca, kao i na šire područje Zenice. Tačan broj mrtvih u BiH još nije poznat.
Beograd spreman za obranu
"Svi bedemi u Beogradu su završeni, sada čekamo da li će vodostaj Save rasti ili padati", izjavio je Mali za nacionalnu TV kuću RTS, a prenosi agencija Tanjug.
Mali je dodao i da će se napuniti dodatnih 50 hiljada vreća s pijeskom, kako bi na raspolaganju imali sigurnu rezervu.
Kazao je i da je opskrba električnom energijom redovna, ali otežana, kao i da neće biti restrikcija. Pritom je pozvao i građane da štede struju.
Uklonjeno 100 tona uginulih životinja
Uz ostalo, Mali je rekao i da se sada Termoelektrana Nikola Tesla (TENT) brani svim sredstvima te da je grad Beograd osigurao 60 hiljada vreća s pijeskom koji se trenutno voze prema TENT-u", ali i da je tokom vikenda u Obrenovcu i Lazarevcu uklonjeno sto tona uginulih životinja, što će biti ključna aktivnost i tokom ponedjeljka.

Video: klix.ba