U opštini Dragaš

Na vanrednim parlamentarnim izborima lista "Aleksandar Vučić – Budućnost u koju verujemo“, u opštini Dragaš, osvojila je 71 posto glasova Goranaca.

To je ujedno i rekordan rezultat liste Aleksandra Vučića u cijeloj Srbiji, naglašeno je u saopštenju Građanske inicijative Goranaca u Srbiji.
"Građanska inicijativa Goranaca (GIG), kao jedina nacionalna i politička organizacija Goranaca u Srbiji, deli iste vrednosti sa predsednikom SNS, Aleksandrom Vučićem. Goranci koji žive u Gori, ali u celoj Srbiji su prepoznali u SNS-u pravog i iskrenog koalicionog partnera, a u Vučiću jedinog državnika koji može i hoće ovu zemlju da pokrene da radi, i da se izbori sa korupcijom i kriminalom koju Srbiju već 20 godina drže na kolenima. Aleksandar Vučić će u Gorancima i Građanskoj inicijativi Goranaca imati pouzdanog saradnika i saveznika u toj borbi“, izjavio je dr Orhan Dragaš, predsjednik GIG.
Pravo glasa na srbijanskim parlamentarnim izborima na Kosovu je imalo 107.958 birača sa dvojnim državljanstvom u 17 kosovskih opština na 90 biračkih mjesta. 
Centar za prikupljanje glasova u opštini Dragaš bio je u selu Vranište.