Šokantni snimak govora Ebu Ishaka Huvejnije

Na videoservisu YouTube pojavio se šokantan snimak na kojem izvjesni Ebu Ishak Huvejnija tvrdi da je "blagodat uništenje cijele ove generacije Bosanaca".

Takav stav ovaj vehabijski vođa arapskog porijekla pojašnjava riječima da su Bošnjaci u vrijeme socijalizma, odnosno, kako on kaže, komunizma, u bivšoj Jugoslaviji bili nevjernici i da nisu ništa znali o islamu.

- Bosanac poriče Božije ajete. Što god ti Bosancu kažeš, on će se suprotstaviti i reći: "Mi smo Evropljani, ovo je suprotno razumu." Ali, kako tako ne bi govorili oni koji nemaju baš nikakve veze s vjerom? Zato je blagodat uništenje cijele ove generacije Bosanaca - govorio je Huvejnija.

U snimku kompiliranom s njegovim govorima koje je držao tokom agresije na BiH, a i u novije vrijeme, Huvejnija sramotno većem broju pristalica, također arapskog porijekla, kazuje da je ono što se dešava muslimanima "za nas najveće dobro, hajr".

U svom govoru, za koji nije utvrđeno gdje je snimljen, vehabijski vođa većem broju svojih pristalica pojašnjava da je još tokom rata u BiH govorio da muslimani ne trebaju tugovati zbog genocida nad Bošnjacima, jer "nakon iskušenja dolaze blagodati".

Iako su obraćanja vehabija putem interneta nerijetka pojava, ovaj snimak jedan je od najradikalnijih te svjedoči da su namjere i "uvezene" ideje vehabija o "prevaspitanju" i, kako reče Huvejnija, istrebljenju Bošnjaka, mnogo starije nego što se pretpostavlja.

Kritizira suživot

Huvejnija, vidi se na snimku, također kritizira suživot u BiH te je svoje sljedbenike još prije skoro dvije decenije upozoravao da će bosanske muslimane njihovi misionari teško ubijediti da prihvate njihova načela.

Izvor: Avaz

(Za vjerodostojnost teksta isključivo odgovara portal koji ga je objavio. Info-ks.net samo preuzima ovaj tekst, te obaviještava čitaoce da ne odgovara za istinitost navedenih tvrdnji)