Beograd izdao kosovske Srbe!?

Beograd je priznao da Kosovo nije Srbija, dajući "separatistima" pravo da održe izbore, ocjenila je večeras televizija Rusija u reportaži o izborima na Kosovu.

"Albanske vlasti su održale izbore, dobivši podršku SAD, EU i čak Beograda. Samo, niko nije pitao kosovske Srbe da li se sa tim slažu. Oni su izjavili da ih je Beograd izdao, i da ne žele da žive pod vlašću albanskih separatista", navela je ta televizija, prenosi B92.

"Mali broj kosovskih Srba koji je ipak izašao na izbore našao je rasturena biračka mjesta. Tvrdoglavost karakteriše većinu od 40.000 kosovskih Srba, koji su odsječeni od domovine, a granicu ne priznaju", ocjenjeno je u reportaži.

Televizija Rusija navela je da je u Mitrovici glavna karakteristika izbora bio bojkot, da ni zajednički napori Prištine, Brisela i Beograda nisu pomogli, a da one Srbe one koji su izašli na izbore organizatori bojkota nazivaju izdajnicima.

"Bojkot je očajnički korak. Kosovski Srbi smatraju da je Beograd trampio cjelovitost zemlje za ulaznicu u EU", ocjenila je ta ruska televizija.