Nakon naloga za hapšenje

Nakon što su kosovske vlasti izdale nalog za Vulinovo hapšenje, premijer Dačić najavio je službenu prosvjednu notu.

Srpski premijer Ivica Dačić najavio je kako će Vlada Srbije s današnje sjednice uputiti službeni prosvjed zbog najave uhićenja i zabrane ulaska ministra bez portfelja zaduženog za Kosovo Aleksandra Vulina na kosovski teritorij.
„Kosovski premijer Hashim Thaçi mi je u prisustvu visoke predstavnice EU Catherine Ashton rekao da Vulin može da dođe kad hoće i gde hoće na Kosovo, a da će se na Nikolića, Vučića i mene posebno gledati. Svi ostali mogu slobodno da dolaze“, rekao je Dačić novinarima.
Na pitanje kako komentira najavu uhićenja ministra Vulina, Dačić je odgovorio kako je „Priština zabrinuta jer se uplašila da će Srbi zaista izaći na lokalne izbore i zato čine sve da demorališu Srbe da to i učine“.
„Iako je situacija teška i ima puno problema, trudimo se da mobilišemo naš narod da izađe na izbore, jer je to u našem interesu“, poručio je srpski premijer.
Po njemu, problemi se moraju prevazilaziti, a „Srbiji ne odgovora podizanje tenzija već smirivanje situacije, kako bi Srbi na Kosovu mogli da iskoriste svoje pravo“.