Na sastanku radnih grupa Kosova i Srbije

Na sastanku radnih grupa Kosova i Srbije o novembarskim izborima postignut je dogovor da se još 12.000 građana upiše u biračke spiskove, izjavio je savjetnik predsjednika Srbije Marko Đurić.

Đurić je poslije razgovora s predstavnicima Kosova na čelu s potpredsjednicom Vlade Kosova Editom Tahiri takođe rekao da se ulažu svi napori da se spriječe smicalice i podvale vlasti u Prištini s ciljem da broj Srba koji mogu izaći na izbore bude što manji.
 
On je istakao da se razgovara i o veoma važnom pitanju, kako je rekao, "onih koji su prognani s Kosova" i izrazio očekivanje da će se po tom pitanju nastaviti pritisak međunarodne zajednice, prenosi B92.
 
"To će činiti i srpske vlasti s ciljem da se pruže valjani dokazi da u Srbiji žive desetine hiljada ljudi kojima srpske vlasti mogu dati izvode iz matičnih knjiga i svu drugu dokumentaciju, što će zajamčiti da mogu glasati na novembarskim lokalnim izborima",  rekao je Đurić.
 
On je takođe rekao da prištinske vlasti zasad ne prihvataju preuzetu obavezu iz sporazuma Beograd-Priština da kosovski Srbi imaju svoje predstavnike u Centralnoj izbornoj komisiji.