Vojnici paravojnih srpskih formacija su se, dok su mučili i ubijali otete Bošnjake iz Sjeverina iz Sandžaka u hotelu "Vilina Vlas" u Višegradu, iživljavali nad njima i fotografisali ih. To su ujedno i njihove posljednje fotografije u životu.

Oteti i ubijeni Bošnjaci su 22. oktobra 1992. iz Sjeverina krenuli svakodnevnim poslom u Priboj, autobusom preko teritorije Bosne i Hercegovine.

Pripadnici srpske paravojne formacije "Osvetnici", kojom je komandovao Milan Lukić, zaustavili su autobus tokom prelaska preko teritorije Republike Srpske u mjestu Mioče i nakon legitimisanja izveli 15 muškaraca i jednu ženu.

Kamionom su ih odvezli u Višegrad u motel "Vilina vlas" gdje su ih brutalno psihički i fizički zlostavljali, a potom ih odveli na obalu Drine i streljali.

Ubijeni su: Mehmed Šebo, Zafer Hadžich, Medo Hadžich, Medredin Hodžić, Ramiz Begović, Derviš Softić, Midhad Softić, Mujo Alihodžić, Alija Mandal, Sead Pecikoza, Mustafa Bajramović, Hajrudin Sajtarević, Esad Džahić, Ramahudin Đatović, Ediz Gibović i jedina žena među njima Mevlida Koldžić, svi iz Sjeverina.

Dan pred otmicu nepoznata lica prisilno su odvela Sabahudina Ćatovića ispred njegove kuće u Sjeverinu. Od tada mu se gubi svaki trag.