Mališani sa teškim povredama zbrinuti u Smederevskoj Palanci

Braća I. T (3) i M. T. (10) su poginula, a još sedam osoba, među kojima su tri maloljetne djevojčice teško povrijeđene u stravičnom sudaru dva kombija sa turskim državljanima, juče ujutru na autoputu Niš - Beograd, kod skretanja za Veliku Planu.

U kombiju "mercedes", holandske registracije, bila je petočlana turska porodica Tüzüner, koja se sa odmora iz rodne Turske vraćala u Holandiju, gdje žive i rade.
Kombi je vozila Fatima Tüzüner, pored nje je sjedio suprug Salkimil Cetin (36), a iza njih troje djece, od kojih su dva brata poginula, a sedmogodišnja kćerka je teško povrijeđena.
U drugom kombiju "hyundai", francuske registracije, nalazila se turska porodica Calacar, njih šestoro, koji su se sa odmora u Turskoj vraćali u Francusku. Osim vozača i suvozača, koji su nepovrijeđeni, pozadi je sjedilo četvoro djece, starosti od šest do 20 godina, i svu su teško povrijeđeni.
Ove dvije porodice iz Turske su se autoputem stalno vozile uporedo, izuzetno blizu se primicale jedna drugoj i tako se "zabavljale" u putu.
Mjesto gdje su se prevrnula dva kombija
"U jednom trenutku, vozeći ka Beogradu, vozač drugog kombija je mahao djeci koja su sjedila pozadi u 'mercedesu'. Izgubio je kontrolu nad vozilom, jer su se kretali velikom brzinom, udarili su u zadnji dio prvog kombija i nastao je karambol. Kombi sa porodicom Tüzüner odletio je na bankinu koja razdvaja dva smjera autoputa, a zatim su se od siline udarca oba kombija prevrnula. Nisu sva djeca bila vezana u sjedištima, ispala su u prednji dio kombija i teško se povrijedila", kaže sagovornik “Blica”.
Pošto bolnica u Smederevskoj Palanci nema sanitetska vozila, na mjesto nesreće izašle su medicinske ekipe iz Velike Plane. Ali zbog broja povrijeđenih i malog broja vozila, bio je izuzetno otežan transport putnika.
Na mjestu nesreće poginuo je dječak I. T. (3), koji je u momentu udarca ispao iz vozila, dok je njegov brat M. T. (10) preminuo na putu do bolnice.
Vozač 'mercedesa' Fatima Tüzüner (35) teško je povrijedila kičmu i razmatra se da li je potrebna operacija. Njen suprug Salkimil Cetin (36) teško je povrijedio glavu i stopalo, zbog čega je zadržan u bolnici u Smederevskoj Palanci.
Kada je riječ o povrijeđenima iz 'hyundaija', S. C. (7) je prevezena zbog teške povrede glave na neurohirurgiju Urgentnog centra u Beogradu, dok će M. C. (5) zbog teških povreda genitalija biti operisana u Smederevskoj Palanci, a preostale dvije djevojčice zadržane su na odjeljenju ortopedije u Smederevskoj Palanci.