Oboren rekord u ovogodišnjoj turističkoj sezoni u Ulcinju. Ljetuje preko 30 000 gostiju, pretežno iz BiH, Sandžaka i Kosova… Turistički radnici, jednog od najljepših crnogorskih primorskih gradova, Ulcinja, su zadovoljni ovogodišnjim razvojem ljetnje turističke sezone.

Ponude turistima su ove godine mnogo bogatije poput raznih kulturno-umjetničkih dešavanja, čistijih plaža, gostovanja poznatih estradnih pjevača, naročito sa Kosova, dramsko-kulturnih dešavanja, promocija mnogih knjiga eminentnih književnika, kao i ponude izvrsne morske hrane ali i kuhanih jela i još mnogo toga.
Sve ove aktivnosti se dešavaju na improvizovanoj bini  na tvrđavi “Kaljaja”, pa do prepunih kafića, diskoteka i  restorana u kojima su apsolutni vladari pjevači i pjevačice poput Djuste Vulaj ili Sinana Vllasallijua, gdje se praktično ostaje do zore.
Svakako  da je najveći priliv gostiju zabilježen u privatnom smještaju, gdje se cijena noćenja po krevetu kreće od 5 do 10 eura, no i  većina eminentnih hotela je prepuno, tako da se do kraja avgusta teško može doći do prenoćišta.
No interesantna je činjenica da su mnogi Bosanci “otkrili” Ulcinj, bilo preko interneta ili na preporuku prijatelja. Ove godine je za žitelje BiH Ulcinj apsolutni hit ljetnje turističke sezone. 
Porodica Marevac iz Sarajeva je na preporuku prijatelja po prvi puta na ljetovanju u Ulcinju, oduševljeni su gostoprimstvom, ljepotom grada, prirodnom hranom ali i  pijeskom koji je izuzetno ljekovit. 
“Sve je ok, cijene dobre i prihvatljive, plaža prelijepa i  uredna. Ne dešava se da vam, kao na hrvatskom primorju, vlasnik hotela gdje ste smješteni u 22h kaže ‘gasite svjetlo, vrijeme je za spavanje’”, kazao je Mrevac i dadao:
“Eto pomalo učim i  albanski jezik i  to mi baš dobro ide. Niko nikome ne smeta i vjerujem da je ovo najsigurniji primorski grad na Jadranu. Ovdje dan praktično traje 24h i uživamo, iskreno rečeno.”
Jasno je da će i  ostatak ovogodišnje ljetnje turističke sezone u Ulcinju proteći na visokom nivou, sa puno kulturno-umjetničko-muzičko-sportskog sadržaja.