Prilog "TV Jedinstva" iz Novog Pazara

U prilogu TV Jedinstva Džemal Aličković, radnik u taxi agenciji Maxi Taxi Akica, ističe da su ga tokom radnog vremena maltretirali vojnici Republike Srbije koje je prevozio do novopazarske vojne kasarne ističući da su oni pripadnici Srpke antiterorističke jedinice SAJ, sa zadatkom da čuvaju granicu Srbije sa Kosovom i da oni ubijaju "Muslimane i Šiptare".

Taksista iz Novog Pazara, Džemal Aličković, tvrdi su ga u srijedu oko 22:30h u blizini zgrade Hari Trade napala četvorica pripadnika Vojske Srbije.

Aličković kaže da su ga napadači  vrijeđali na nacionalnoj osnovi i fizički napali. Prema izvoru "TV Jedinstva" iz Novog Pazara u Policijskoj Upravi Novi Pazar napadači su identifikovani i privedni.  Kako kaže taksita Džemal Aličković, napadači su ušli u njegovo vozilo kod Aik Banke i odmah počeli sa provokacijama.

Aličković kaže da su  četiri napadača bila vidno pijana,  da su se se predstavili kao članovi specijalne antiterorističke jedinice i da su mu osim vrijeđenja na nacionalnoj osnovi prijetili ubistvom.

“Napadači su mi rekli da rade na granici sa Kosovom, da su pripadnici SAJ, da ubijaju Šiptare i Muslimane i u tom trenutku me povukli za rame", kaže za Regionalnu televiziju iz Novog Pazara Aličković i priznaje da je u trenutku napada bio jako uplašen.

Njegov gazda, vlasnik Maksi taksi firme, Almir Hanuša, kaže da taksiti dobro sarađuju sa policijom i vojskom i da ih redovno razvoze po gradu.  Kako kažu, Aličkovič i Hanuša, policija se brzo odazvala pozivu i adekvatno reagovala. Prema izvoru televizije u PU su potvrdili događaj, napdače priveli, a protiv njih je tužilaštvo pokrenulo krivični postupak.

Pogledajte opširnije dva priloga: