Samo u ovoj godini oženilo se trojica mladića

Poljoprivrednik Andrija Kovačević (24) iz sela Drenajić, na obroncima planine Medvednik, šesti je Valjevac koji je za suprugu izabrao devojku iz Albanije.

Poljoprivrednik Andrija Kovačević (24) iz sela Drenajić, na obroncima planine Medvednik, oženio se mladom Albankom Meritom Mashi (17,5) iz okoline Tirane. Ovo je šesta Albanka koja se udala u valjevski kraj.

Meritu Mashi, mladu iz Albanije, sa velikom radošću dočekali su mladoženjini ukućani, rodbina, prijatelji i komšije, a po srpskim običajima, oni su spremili mnogobrojne darove za novopečenu mladu. Samo u ovoj godini trojica mladića iz okoline Valjeva oženila su se Albankama. Prije Merite, Albanka Afrodita se udala u Vrbić kod Krupnja, a Dita u Skadar kod Pecke. Glavni prvodadžija je bio veterinarski tehničar Vojislav Palija iz Osečine, koji je uz pomoć svojih prijatelja iz Crne Gore došao do Albanki koje su spremne da napuste svoju zemlju i udaju se u Srbiju.

"Mlade Albanke su dobre supruge i vredne domaćice, rado prihvataju novi način života i brzo uče srpski jezik. Sve je veće interesovanje neženja iz Podgorine za mlade iz Albanije i uskoro očekujemo još mlada u našem kraju", kaže Palija.

U Policijskoj upravi u Valjevu za srbijanski "Telegraf" je potvrđeno da je do sada privremeni boravak i stalno nastanjenje po osnovu braka sa državljanima Srbije odobreno za pet mlada iz Albanije.

"Dve državljanke žive u Valjevu, jedna u Brezovicama, jedna u selu Šutci kod Ljiga i jedna u Krčmaru", rečeno je iz policiji.

Pored Albanki, u valjevskom kraju je udato 13 Ruskinja, šest državljanki Ukrajine i jedna Moldavka.

Darivanje mlade