Ministar inostranih poslova Albanije u Kairu

Ministar inostranih poslova Albanije na svom Twiteru je napisao: "Potpisao sporazum o saradnji i zatražio priznanje nezavisnosti Kosova".

Ministar inostranih poslova Albanije Edmond Panariti, prilikom posjete Egiptu, lobirao je za priznanje nezavisnosti Kosova.
 
On je u Kairu, kako je objavilo Ministarstvo spoljnih poslova Albanije, preko Twitera, “potpisao sporazum o saradnji i zatražio priznanje nezavisnosti Kosova“.
 
Kako je saopšteno, Panariti se u Kairu sastao sa predsjednikom Muhamedom Morsijem, premijerom Hishamom Kandilom i ministrom spoljnih poslova Mohademom Kamelom Amrijem.
 
Sredinom februara, na petu godišnjicu proglašavanja nezavisnosti, zamjenica egipatskog predsjednika Pakinam Hasan Halil el Sarkavi saopštila je u Prištini da je njena zemlja pred priznanjem Kosova.
 
Početkom februara je premijer Hashim Thaçi, koji je u Kairu boravio povodom Samita zemalja Organizacije islamske saradnje, lobirao i od Mursija zatražio priznanje Kosova.
 
Egipat je, prema ocjeni političkih analitičara, glavna karika sa nesvrstanim zemljama i zemljama arapskog svijeta, koje su do sada bile uzdržane po pitanju priznanja Kosova.