Razgovor sa Vučićem

Nosilac liste "Politička borba Albanaca se nastavlja" Shaip Kamberi izjavio je danas da je ta lista imala prilike da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću predstavi sva pitanja koja su bitna za Albance, između ostalog, realizaciju plana od sedam tačaka, a da će se videti da li će nova Vlada biti spremna da to sprovede.

Kamberi je novinarima poslije razgovora kod predsjednika u okviru konsultacija o mandataru rekao da nije opcija da oni budu dio Vlade Srbije, već im je cilj da se krene sa realizacijom političkog procesa koji je definisan tim planom.

Prema njegovim riječima od tog plana od sedam tačaka zavisi integracija, ekonomski razvoj i uspostavljanje bolje komunikacije Albanaca sa vlastima u Beogradu.

Kamberi je rekao da je danas peti put kako se sastaje sa Vučićem u okviru ovih konsultacija i dodao, da bi integracija Albanaca trebalo da pođe od lokalnog nivoa gdje je, kako kaže, nedovoljna zastupljenost Albanaca u svim državnim institucijama.

U zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike na Andrićevom vencu oko 9.45 časova, Vučić je započeo razgovore sa predsrtavnicima izborne liste "Ruska stranka" Slobodana Nikolića.

Predsjednik je prošle nedjelje najavio da će započeti konsultacije o mandataru sa svima koji žele da razgovaraju.

Izvor: Kosovo Online/RTV/Tanjug