Paralizovan

Klara Sandulović, ćerka predsednika Republikanske stranke u Srbiji, Nikole Sandulovića, kojeg su brutalno pretukli pripadnici BIA, a zatim zatvorili pod optužbom za krivična dela, izjavila je u Tužilaštvu u Nišu da je odgovoran za ovo predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Sandulovićeva je za RTK rekla da je stanje njenog oca bilo teško i kritično sve dok ga nisu odveli u zatvor, i da sada nema informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

"Odveden je u zatvor sa slomljenim rebrom, u kritičnom stanju, nije mogao da diše. Uprkos tome, zadržan je u zatvoru. Ono što sada znamo jeste da su ga stavili u Centralni zatvor, gde nema odgovarajućeg lečenja, jer je njegovo stanje veoma teško, padao je u nesvest nekoliko puta", izjavila je Sandulović.

Ona je rekla da je saznala za premlaćivanje svog oca dok je bila na odmoru u Hrvatskoj.

"Predsednik Aleksandar Vučić je odgovoran za prebijanje mog oca. Više puta mu je prećeno, nazivam ga diktatorom, i najavila sam tužbu, jer smatram da je to napad na ljudska prava", rekla je Sandulović, dodavši da je njen otac bio izložen pretnjama tokom cele 2020. godine, kada su službenici BIA nekoliko puta pretraživali i hapsili ga, nakon čega se vratio u teškom zdravstvenom stanju.

Prema njenim rečima, na ovo prebijanje reagovala je samo međunarodna zajednica, ali ne i u Srbiji. Zahvalila se svima koji su podržali njenog oca.

Porodica Sandulović tvrdi da postoji sumnja da je paralizovan i da ima mnogo tragova i povreda. Predsednika Srpske republikanske stranke kidnapovala je srpska tajna služba iz njegove kuće, gde je bio brutalno pretučen. Srpski opozicionar Nikola Sandulović posetio je Memorijalni kompleks u Prekazu pre mesec dana, gde je odao poštu groblju Jašaraj, istakavši da je jedini srpski političar koji se izvinio za zločine koje je Srbija počinila.