Izbori u Srbiji

Gradonačelnik Preševa, Shqiprim Arifi, glasao je u selu Ternave u Preševu. Nosilac liste "Albanska demokratska alternativa-Ujedinjena dolina" naveo je da je na parlamentarnim izborima do sada izašao mali broj građana iz Bujanovca, Medveđe i Preševa, zbog čega se ne nada da će imati predstavnika u Skupštini.

On je rekao da se to dešava zbog podjele Albanaca i konkurencije na dvije posebne liste.

"To je tragedija koju danas vidimo. Prošlo je više od tri sata od otvaranja biračkih mjesta i ono na šta sam ranije upozoravao se događa. Albanci su već bojkotovali prethodne izbore 2022. godine, jer smo bili podjeljeni. Čini se da ove godine opet kao da bojkotuju našu podjelu koju imamo sa dvije liste na izborima. To je katastrofa, kao što vidite, a vi sami nemate nikakvu naplatu, tako je i na ostalih 38 biračkih mjesta“, izjavio je Arifi.

Arifi je nakon glasanja dodao da je bojkot građana usmjeren protiv albanskog rukovodstva, prenosi KosovaPress.

"Podjela koja se dešava već dvije godine u Preševskoj dolini i to uz snažnu podršku premijera Kurtija, nije podjela koju smo željeli. To podjela koju nam je Kurti doneo. Dakle, to nije nešto što smo tražili jedni od drugih. Zato što smo 2020. godine imali jedinstvenu listu, tu smo mogli da se ujedinimo. U posljednje dvije godine došlo je do podjele, uz snažnu podršku Kurtija“, dodao je on.

Nosilac liste "Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina", nije optimista da će u Skupštini Srbije biti predstavnika Albanaca.

„Nisu krivi glasači, krivi smo mi. Iako sam dao sve da se ujedinimo, nisam uspio zbog te egocentrične politike koju već dvije godine podržava Kurti, a danas se vidi rezultat“, zaključio je gradonačelnik Preševa.

Izvor: Kosovo Online/Telegrafi