Regionu potrebna međunarodna konferencija

Predsjednik Alijanse za novo Kosovo Behgjet Pacolli kazao je da se problem Kosova i Srbije riješava samo dijalogom i da je regionu potrebna međunarodna mirovna konferencija, prenosi Gazeta blic.

Pacolli smatra da je sastanak u Briselu koji je održan danas, trebalo da bude i ranije održan, a prema njegovim riječima, Kosovo uvijek treba da bude spremno za takve susrete.

"Smatram da sastanci treba da se održavaju, ne smemo propustiti nijedan sastanak. Ovaj sastanak je trebalo da se desi još ranije, ne znam kakav će biti epilog. Nadamo se da je došlo vrijeme da strane shvate da se problem može riješiti samo dijalogom i na pravi način. Opcija rata više ne postoji, ovom regionu je potrebna međunarodna mirovna konferencija na kojoj će svi shvatiti da je jedina opcija mir, koji postižu ljudi koji imaju konstruktivnu volju da riješe problem znajući da će granice u budućnosti izgubiti svaki smisao. Treba da postoji dobar odnos, treba otvoriti granice i garantovati slobodu kretanja ljudi", rekao je Pacolli.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic