Pasivnost međunarodne zajednice

Cilj je provokacija bošnjačke strane, ne bi li se isprovocirala i optužila za fundamentalizam, što je teza još iz osamdesetih, smatra Biserko.

Predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava Srbije Sonja Biserko izjavila je da najava skupa svih državnih organa Srbije i Republike Srpske na teritoriji Republike Srpske predstavlja “još jedan korak u suspendovanju države Bosne i Hercegovine na polovini njene teritorije”.

Milorad Dodik, uz svesrdnu podršku Beograda i Srpske pravoslavne crkve, sistematski radi na ‘nationbuildingu’ Republike Srpske, što je grubo narušavanje Dejtonskog sporazuma na koji se stalno pozivaju, a to istovremeno ima za cilj provokaciju bošnjačke strane, ne bi li se isprovocirala i optužila za fundamentalizam, što je teza još iz osamdesetih”, kazala je Biserko za Radiosarajevo.ba, prenosi FoNet.

Računaju na pasivnost međunarodne zajednice

Ona je ocijenila da međunarodna zajednica, nažalost, isuviše dugo toleriše ponašanje prije svega Dodika, ali i Beograda.

Oni zajedno istrajavaju na “srpskom svetu”, računajući na pasivnost međunarodne zajednice i njenu okupiranost drugim prioritetima, kazala je Biserko.