Istorija ovo ne pamti!

Albanski novinar Nikolas Leshi u autorskom tekstu za portal Gazeta tema naveo je da ono što se juče desilo u Prištini, kada i premijer Kosova Albin Kurti nije hteo da primi kolegu iz Albanije Edija Ramu, predstavlja kršenje svih albanskih zakona i običaja.

Rama je juče boravio u Prištini u okviru turneje koju ima u regionu povodom organizovanja Samita Berlinskog procesa u oktobru u Tirani, ali premijer Kosova Albin Kurti je odbio da razgovara s njim. U to vrijeme je imao sastanak sa britanskim ambasadorom na Kosovu, a zatim je napustio zgradu vlade.

"Ono što se juče desilo u Prištini, gdje je bio premijer iz Albanije, a premijera Kosova nema nigdje, to se nikada nije dogodilo i neće se desiti u istoriji", napisao je Leshi u autorskom tekstu.

Leshi je istakao da Kurti nije ispoštovao nijedan albanski zakon i običaj.

"Malo je što je bivši ministar inostranih poslova Albanije Besnik Mustafaj rekao da Kurtijevo ponašanje nije državničko i vizionarsko. Trebalo je da se sastane sa Ramom i razgovara o Berlinskom procesu. Albin Kurti nije poštovao nijedan albanski zakonik i običaj. Možda je u pravu za neke stvari, ali o njima se priča i govori otvoreno, a ne skriveno", istakao je Leshi.

Ocjenio je da je to tim pre važno, jer je, kako je istakao, Kosovo u najtežijm danima od proglašenja nezavinosti.

"Albin Kurti je izgubio SAD, više ga ne podržava EU, nije dočekao premijera Albanije, a ko će pomoći premijeru Kurtiju? Neka je Bog sa Albinom Kurtijem, ali ni Bog te neće voleti ako izgubiš sve prijatelje", zaključio je Leshi u autorskom tekstu.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta tema