Blokada i na putu Niš-Priština

Vozači kamiona sa srpskim tablicama koji već više dana stoje na prelazu Jarinje, zbog blokade Vlade Kosova za robu iz Srbije, odlučili su da blokiraju put Mitrovica - Raška. Oko 30-ak kamiondžija iz Kuršumlije blokiralo je magistralni put Niš-Priština, u selu Rudare.

Kako prenose Novosti, vozači na Jarinju su izašli iz kamiona, propuštaju automobile i autobuse ali, kako su potvrdili, neće propuštati kamione kosovskih registarskih oznaka.

Mediji prenose da je oko 30-ak kamiondžija iz Kuršumlije blokiralo je magistralni put Niš- Priština, u selu Rudare i ne dozvoljava da kamioni i autobusi sa kosovskim i stranim tablicama sa Kosova uđu u Srbiju.

Kako kažu, to je znak solidarnosti sa nealbanskim življem na Kosovu i znak protesta zbog odluke vlasti na Kosovu da zabrane ulazak kamiona sa srpskim tablicama na Kosovo.

"Ljudi su revoltirani situacijom na Kosovu i na ovaj način želimo da pokažemo svoju solidarnost sa nealbanskim življem na Kosovu. Ostaćemo ovdje dokle god bude trebalo", kaže kamiondžija iz Kuršumlije Aleksandar Papić.

Dodaju da ne odustaju od blokade, a ona je započela u 18.30 časova.

Do sada se već veliki broj kamiona vratio na Kosovo, iako su prešli granični prelaz Merdare i ušli u Srbiju.