Premijer Albanije

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da su oni koji se protive njegovom prijedlogu nacrta Zajednice srpskih opština kako u Prištini tako i u Beogradu, "u mislima komunisti", prenosi Reporteri.

Rama je dodao da je to nacrt izradio za dobro regiona.

„Drago mi je da je napor da se da konkretan doprinos dijalogu i prijedlog za ZSO naišao na dobar prijem kod naših saveznika, a oni koji su se tome usprotivili ne znajući ni sadržaj, kako u Prištini tako i Beogradu, kažem dvije stvari. Prvo, oni koji ovako govore i dalje žive u komunizmu, kada se politika vodila o tome ko je nešto rekao, a ne šta je rekao. Drugo, oni su zaista ti koji sami odlučuju, ali ovaj region nije samo njihov, već i naš. Dakle, ako im još padne na pamet da se igraju rata, četvrt vijeka poslije rata, naši saveznici su na izmaku strpljenja, jer traže mir“, rekao je Rama.

Što se tiče odnosa sa premijerom Kosova Albinom Kurtijem, Rama je rekao da oni imaju iste ciljeve, ali da idu različitim putevima.

„Moj cilj i cilj premijera Kosova su isti, ali mi ne vidimo na isti način postizanje tog cilja, posebno u posljednje vrijeme. Za mene je kurs sudara sa našim saveznicima samo hir sa nesagledivim posljedicama“, izjavio je Rama.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri