Krivično djelo

Bezbjednosno-informativna agencija (BIA) Srbije, saopštila je u utorak uveče, da je zbog sumnje na krivično djelo terorizma u Bujanovcu uhapšen građanin albanske nacionalnosti.

U saopštenju, koje je na sajt BIA postavljeno 27. decembra, navedeni su inicijali uhapšenog A.B., pri čemu nije precizirano da li je riječ o državljaninu Srbije, ili neke druge države, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Kako je navedno, kod osumnjičenog je pronađena "veća količina naoružanja, deset pušaka, jedan snajper sa prigušivačem, jedan škorpion sa prigušivačem, kilogram eksploziva, kao i veća količina municije".

"Sumnja se da je oružje nabavljeno ilegalnim kanalima, a da je namera osumnjičenog bila dalji transport oružja na područje Kosova", stoji u saopštenju.

Precizira se da mu je određeno zadržavanje od 48 sati, te da će uz krivičnu prijavu biti proslešen nadležnom tužiocu.

Do hapšenja je došlo, kako je naznačeno u zajedničkoj akciji BIA, Uprave kriminalističke policije (UKP), i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Bujanovac, oko 350 kilometara južno od Beograda, jedna je od tri opštine na jugu Srbije sa velikim dijelom stanovništva albanske nacionalnosti.