Hrvatska

Vozač autobusa u kojem je poginulo 10 ljudi bit će danas predan u pritvor, piše SBplus.

Vozač autobusa u kojem je život izgubilo deset osoba, a više desetaka ih je povrijeđeno, tokom prijepodneva bit će predan u zatvor, za SBplus potvrdio je Damir Brezić, policijski službenik za odnose s javnošću Policijske uprave brodsko-posavske.

"Nakon što ga tijekom prijepodneva predamo pritvorskom nadzorniku, naknadno će biti priveden i u Državno odvjetništvo na prvo ispitivanje. Državno odvjetništvo će donijeti potom odluku o daljnjem tijeku postupka, odnosno o tome hoće li za vozača zatražiti pritvor ili će se ga pustiti na slobodu", kazao je Brezić, dodavši kako Državno odvjetništvo Hrvatske vozača može ispitati.

Inače, vozač se sumnjiči za kazneno djelo počinjenje kaznenog djela iz članka 227 Kaznenog zakona Izazivanje prometne nesreće u cestovnom saobraćaju.

Prema tom članku, ovisno za koju se klasifikaciju djela bude teretio vozač, predviđena je zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do čak 12 godina.

Prema infomacijama, iz bolnice će danas otpustiti 25 povrijeđenih.

Danas je na Kosovu Dan žalosti, a predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je izraze saučešća predsjednici Republike Kosovo Vjosi Osmani i porodicama stradalih.