Srbija

Srbijanski carinici spriječili su danas na prelazu Horgoš pokušaj krijumčarenja 8,4 kilograma heroina i 120 boksova cigareta koji su bili sakriveni u duplom bunkeru autobusa prevoznika sa Kosova, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

Pokušaj krijumčarenja otkriven je kada je na red za redovnu kontrolu na izlazu iz Srbije pristigao autobus prevoznika sa Kosova  sa 6 vozača i 40 putnika koji je saobraćao na liniji Kosovo – Švicarska.

Kako se navodi u saopštenju, carinici su u vozilima istog prevoznika u više navrata otkrivali krijumčarenje cigareta tokom prethodnih mjeseci, te su zbog pretpostavke da će se to ponovo dogoditi, uputili autobus na detaljnu kontrolu skenerom.

Slika sa skenera je ukazala na postojanje specijalnog, duplog bunkera namjenjenog za krijumčarenje koji je bio smješten u podu, između prednjih točkova autobusa, nakon čega su carinici otvorili bunker i u njemu pronašli 120 boksova cigareta raznih marki.

Iza bunkera su carinici uočili drvenu prepreku ispred koje je bio posut biber u zrnu, a kako pretpostavljaju iz Carine Srbije, to je učinjeno sa namjerom da od dalje kontrole odvrate službenog psa.

Kada su uklonili prepreku, u prostoru obloženom stiroporom otkrili su 16 paketa od po oko pola kilograma heroina, odnosno ukupno 8,4 kilograma.