Bivši ambasador misije OSCE-a na Kosovu

Bivši ambasador misije OSCE-a na Kosovu, William Walker, izjavio je da nije iznenađen izjavom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da je izmislio masakr u Račku i dodao da ovo nije prvi put da zvaničnici iz Beograda daju takve izjave.

"Ovo nije prvi put u posljednjih 20 godina da me zvaničnici iz Beograda nazivaju raznim imenima i izmišljaju šta se dogodilo u Račku. Postoji dovoljno dokaza da se to dogodilo. Bio sam na sahrani 40 i više ljudi koji su tamo ubijeni i masakrirani. Sproveli smo istragu, i druge istrage su takođe sprovedene za ovaj masakr, i svi su došli do istog zaključka kao i ono što sam rekao. Žao mi je što se gospodin Vučić ne slaže i misli drugačije. Tokom proteklih 20 godina, vlada u Beogradu je stalno pokušavala da negira ono što su njihove policijske snage učinile u nezaštićenom selu Račak", rekao je William Walker za KTV.

Međutim, Walker kaže da je duboko zabrinut zbog toga što se ne kažnjavaju počinioci ovog masakra rekavši da ne očekuje da Srbija osudi takve uvredljive izjave.

“Masakr u Račku izvršile su snage bezbjednosti iz Beograda, i ko god je bio odgovoran za taj masakr mora biti izveden pred lice pravde. Znam da se to još nije desilo i plašim se da Srbija tvrdi da je ovaj masakr prevara. Ali mislim da svijet zna bolje", rekao je on za KTV.