Tražio novac da ne objavi fotografije

Osnovni sud u Prizrenu osudio je optuženog Artista Durakua iz Prizrena na jedinstvenu kaznu od 3 godine i 6 mjeseci efektivnog zatvora i novčanom kaznom u iznosu od 200 eura.

Kazna je izrečena nakon što je optuženi proglašen krivim za dva krivična djela iz člana 341. paragraf 1 Krivičnog zakona Kosova, i za dva krivična djela ulaska u kompjuterski sistem iz člana 339 paragraf 1 Krivičnog zakona.

"Optuženi je dana 23-24.11.2014. godine u različitim intervalima, kontinuirano, u Prizrenu u cilju dobijanja protivpravne imovinske koristi za sebe ili za drugu osobu prijetio drugoj osobi da će otkriti neku stvar vezanu za nju kojim će joj nanijeti štetu ili ukaljati čast".

"Optuženi A. Duraku, ilegalno je ušao na Facebook žrtvi M.B. te osigurao nekoliko golih fotografija, i kasnije je ucjenjivao rekavši da će ove fotografije objaviti na internetu, te joj tražio da mu donese 250 eura".

"Od dana 04.11.2014. godine do 21.11.2014. godine u različitim vremenskim intervalima, okrivljeni je, našavši lozinku oštećene M.B., ilegalno ušao u profil na društvenoj mreži Facebook, skinuo nekoliko intimnih fotografija i kasnije je njima ucjenjivao oštećenu rekavši joj da će ove fotografije objaviti na društevnoj mreži zahtjevajući joj da mu preda 25 eura kako ne bi objavio fotografije", rekla je glasnogovornica Suda, Afërdita Kicaj.

/ PrizrenPress.com /