Medicinsku pomoć zatražilo 63 pacijenta

Doček i ove Nove godine nije prošao bez ozlijeđenih. Šef hitne službe bolnice u Prizrenu, Sadri Hulaj rekao je da je u novogodišnjoj noći medicinsku pomoć zatražilo 63 pacijenta.

"Tokom dežurstva u novogodišnjoj noći nama se obratilo 63 pacijenta sa različitim povredama", rekao je Hulaj, prenosi portal "Prizrenpress".

Prema njegovim riječima, povređeni su bili različite starosne dobi.

"Svi povrijeđeni su muškarci", rekao je Sadri Hulaj i dodao da je do ovog trenutka 14 pacijenata koji su zadobili povrede kada su koristili pirotehnička sredstva.

"Na odjeljenju ortopedije hospitalizovana su dva slučaja i jedna osoba koja je povređena iz vatrenog oružja je hitno prebačena na Kliničko univerzitetski centar Kosova u Prištini na daljnje liječenje", rekao je Hulaj.

U Hitnoj službi u Prizrenu, tokom dočeka Nove godine medicinsku pomoć je zatražilo šest osoba koje su bile uključene u fizički obračun, kao i jedna osoba koja je doživjela saobraćajnu nesreću.

"U odnosu na prethodne godine, broj pacijenata koji se obratio za medicinsku pomoć je približno isti. Karakterika za ovu godinu je što su sve osobe bile muškarci i bilo je manje ozlijeđene djece", rekao je Hulaj.