Nakon punih 14 godina bez projekcija igranih filmova, u Prizrenu je u kompleksu “Evropa“, preko puta Sinan-pašine džamije, ovih dana počeo sa radom bioskop.

Građani Prizrena nakon dugogodišnje pauze ponovo u svom gradu mogu gledati filmove na velikom platnu savremene tehnike.
U Prizrenu su nekad postojala dva bioskopa, kino "Bistrica", koji i dalje postoji ali je aktivan samo tokom trajanja Festivala dokumentarnog filma "Dokufest" i drugi još stariji kino “Radnik“ koji je srušen i na čijem je mjestu i izgrađen kompleks "Evropa".
Danas, zahvaljujući zaljubljenicima sedme umjetnosti, poput direktora “Dokufesta“ Vetona Nurkollarija ali i voljom gradskih vlasti, Prizren ima moderan bioskop sa tehnikom koja uključuje savremene digitalne 3D projektore ali i klasični 35 mm filmski projektor. Bioskopska sala ima oko 150 mjesta sa modernim osvjetljenjem i zvučnom tehnikom. 
Prodavačica karata ujedno i domaćica ljubiteljima filma ovog bioskopa  Laureta Paqariz kaže da je ideja za otvaranje jednog bioskopa, koji je svakako potreba za jedan veliki grad kakav je Prizren, potekla od  menadžera Erolla Billibanija i Vetona Nurkollarija.
"To je potreba svih građana za jednim modernim bioskopom, gdje će ljubitelji filma moći gledati najnovije svjetske hitove cijele godine. Cijene ulaznica su možda malo skuplje i kreću se od tri do četiri eura po osobi ali po toj cijeni možete pogledati najpopulanije svjetske filmske hitove u 2D ili 3D produkciji, gdje svaki posjetilac dobija posebne naočare za gledanje filma. Imamo puno posjetilaca, naročito u noćnim projekcijama, od 18 i 21 čas, a imamo i dnevne projekcije od 11 i 15 časova, kada je manje posjetioca.  Za filmove 3D projekcije cijena ulaznice je četiri eura, a za ostale igrane i dokumentarne filmove cijena ulaznice je tri eura. Ponedjeljkom i petkom ulaznice za studente i učenike su jeftinije za jedan euro, dakle po tri ili dva eura po ulaznici. Samo u Prištini i ovdje kod nas imamo ovako moderne bioskope dok ih u drugim gradovima na Kosovu još uvijek nema. Neki će reći da se na internetu mogu gledati filmovi i da im ne treba bioskop no svakako da je drugačija atmosfera i ugođaj kada film gledate sa društvom u prepunoj bioskopskoj sali i uživate u njemu", ističe Laureta.
Svima onima koji su zaboravili na opuštanje uz film poručujemo da bi ipak trebali da ponekad odvoje malo vremena za sebe, jer u ovom ubrzanom tempu života dešava se da polako ili brzo zaboravljamo ono pravo bogatstvo – zdravlje, osmijeh, opuštanje i porodicu. A prave vrijednosti na jednom mjestu su, recimo, dan ili lijepo veče provedeni u bioskopu.