Sinoć je svečano promovisano dekorativno osvjetljenje Prizrenske Kaljaje, za čije je radove investicije izdvojio Direktorijat Turizma i ekonomskog razvoja u Prizrenu. Povodom ovoga, direktor ovog direktorijata, Samir Hoxha je rekao da je dekorativno osvjetljenje Kaljaje dokaz predanosti lokalne vlasti Prizrena na očuvanju kulturnih i historijskih vrijednosti Prizrena, prenosi portal "Gazeta e Prizrenit".

"Projekat na dekorativnom osvjetljavanju Kaljaje je urađen od strane ekipe stručnjaka i proizvod je uske saradnje Direktorijata turizma sa centralnim institucijama, u ovom slučaju sa Ministarstvom kulture i drugim institucijama koje se bave kulturnim nasljeđem. Svi električni materijali koji su iskorišteni na realizaciji ovog projekta su proizvedeni u skladu sa evropskim standardima i svi obavljeni radovi su u skladu sa važećim građevinskim standardima", kazao je Hoxha.

Grad Prizren je poznat od davnina kao jedinstven na Balkanu po kulturnom nasljeđu. Cilj ovog projekta je povećanje turističke atraktivnosti Prizrenu kroz strukturiranu prezentaciju kulturne ponude. U narednim godinama će se nastaviti i na drugim projektima.

Snabdjevanje električnom energijom je iz sistema javne rasvjete. Vrijednost ovog projekta je približno 18 hiljada eura.