Dobro jutro uz TV Opinion

Lokalna TV Opinion je i ovog ljeta počela sa emitovanjem jutarnjeg programa sa raznih lokacija u gradu.

TV Opinion sa sjedištem u Prizrenu, koja postoji već desetak godina, u svojoj programskoj šemi sadrži niz emisija informativnog, kulturnog, političkog, sportskog, medicinskog, modnog, dječjeg ali i svakog drugog aspekta javnog života društva koji prate gledaoci kako na Kosovu tako i u dijaspori.
Ovih dana TV Opinion je ponovo počela sa emitovanjem jutarnjeg programa uživo sa više lokacija u gradu, a pretežno sa keja kraj Bistrice.
Urednik jutarnjeg programa TV Opinion Mendar Simitqiu ističe da je program počeo da se emituje 9. jula prošlog ljeta i naišla je na dobar prijem kod gledaoca.
"Program je kolažnog tipa i svakog jutra u emisiji imamo goste različitih profila, tako da je program prilagođen svim generacijama. Za više od godinu dana rada na ovoj emisiji kroz naš studio je prošlo preko 350 ljudi, i onih poznatijih javnosti ali i onih koji nisu toliko bili prisutni u javanosti a koji su vrsni stručnjaci u svojim profesijama. Jutarnji program je dobro prihvaćen kod gledalaca te sa ponosom mogu reći da je to trenutno naša najgledanija emisija. Imamo još puno dogovora i puno ideja u smislu ko će sve gostovati u našoj emisiji do kraja ljeta te ćemo nastaviti njeno emitovanje i u septembru mjesecu. Svakako da pratimo i  vjerski život različitih religija u našem gradu, a samim tim i ramazan. Prvog dana ovogodišnjeg ramazana gost je bio imam jedne ovdašnje džamije, a ovih dana planiramo ugostiti i druge, viđenije ljude iz vjerskog života našeg grada. Čini se da emitovanje jutarnjeg programa sa keja kraj rijeke Bistrice ostavlja najbolji utisak, tako da ćemo nastaviti emitovanje sa ove lokacije", istakao je urednik jutarnjeg programa Mendar Simitqiu.
Posjetili smo ekipu jutarnjeg programa na keju kraj Bistrice, gdje je gost bio poznati estradni umjetnik sa Kosova koji živi u Švicarskoj, a porijeklom je iz Junika, Nexhmedin Gaxheri-Nexhi.
Nakon gostovanja u jutarnjem programu razgovarali smo sa ovim mladim pjevačem koji je već izdao pet albuma.
"Počeo sam se baviti muzikom od svoje pete godine života da bi u šestoj moja porodica otputovala za Švicarsku gdje i danas živim. Tamo sam se školovao i završio višu muzičku školu, ne samo u pjevanju već sam naučio svirati i na nekoliko muzičkih instrumenata poput piana, violine i naše tradicionalne qifteljije. Već sam desetak godina na muzičkoj sceni, kako na Kosovu tako i u Švicarskoj te sam već pet godina izuzetno aktivan pa sam u tih pet godina izdao i pet muzičkih albuma ili cd-a albanske narodne muzike. Upravo moje današnje gostovanje na tv 'Opinion' tiče se mog novog, petog po redu albuma koji se prošle nedjelje pojavio na tržištu", ističe Nexhi.
Već četvrtu godinu radi sa Max-produkcijom iz Tirane, koja ima svoju tv gdje se često pojavljuje. U dijaspori je veoma popularan po pjesmi "Shpirti" (duša) za koju je sa pomenutim saradnicima odradio izvanredan spot, kao i pjesma "Shqiponja", koju je radio za stogodišnjicu nezavisnosti republike Albanije.
Ljeto je za ovog momka prava radna sezona, nastupa širom Švicarske, bilo po svadbama, restoranima ili kafićima, ali i po lokalima u Belgiji, Francuskoj i Njemačkoj, gdje god ga pozovu.
"Posebno mogu istaći da u Švicarskoj imam puno prijatelja i Bošnjaka ali i Hrvata i Srba, jer kad živiš vani ne gledaš ko je ko, čak mi baš oni kada su raspoloženi često naručuju našu narodnu pjesmu 'Šota', koju rado otpjevam",  kazao je Nexhi.
Na upravo izašlom, petom mom cd-u nalazi se devet novih pjesama, a promocije će raditi tokom čitavog ljeta, vjerovatno do kraja godine.