U prostorijama Kompleksa za razvoj i kulturu “Evropa“ u Prizrenu gradonačelnik dr Ramadan Muja sa saradnicima je upriličio prijem za mnoge javne i političkim ličnosti grada, službenike međunarodnih organizacija, NVO-sektora i mnogih društvenih organizacijama i pojedinaca koje su, zahvaljujući opštinskim strukturama, dobile svoje prostorije u ovom kompleksu.

U ulozi domaćina prisutnima se prigodnim govorom obratio Sadik Paqarizi, direktor Direktorijata za urbanizam u opštini Prizren koji je pozdravio prisutne te pojasnio kako opštinske strukture pomažu svojim privatnim preduzetnicima u radu te im u ime opštine Prizren čestitao Dan Evrope. U sličnom tonu govorio je i gradonačelnik Prizrena dr Ramadan Muja pojasnivši od koje godine i zašto se proslavlja Dan Evrope istakavši, između ostalog, da je i Kosovo dio velike evropske porodice i da ćemo jednog dana svi biti u njoj. Ispred bošnjačke zajednice svečanosti su prisustvovali  Almir Saiti direktor Direktorijata za omladinu, kulturu i sport kao i  predsjednica NDS-a Emilija Redžepi koja je nakon gradonačelnika dr Muje istakla “da je ovo veliki plus za sve naše građane, biznismene, umjetnike i razna udruženja koja ovdje imaju moderne kancelarije i zahvaljući opštinskim strukturama mogu raditi svoj posao. Čestitam svima vama Dan Evrope te se nadam da ćemo kao mi kao moderno i savremeno kosovsko društvo već u narednih par godina postati dio evropske porodice koja je san svih nas“.
Nakon svečanog dijela ceremonije povodom Dana Evrope gradonačelnik dr Muja je sa saradnicima obišao čitav kompleks te pojedinačno razgovarao sa svakim privrednikom ili zanatlijom kao i onima koji se bave ručnim radom kako im ubuduće opštinski organi mogli još više pomoći.
Usklopu kompleksa “Evropa“ su kancelarije poput Regionalnog informativnog centra za turizam, moderna “Euro Biblioteka“, kino sala, velika sala za konferencije, otvoreni amfiteatar, a prostorije su obezbjeđene i za zlatare, slikare, osobe sa posebnim potrebama i Udruženju privrednika i zanatlija. 
Jedna od nevladinih organizacija koja je dobila svoju prostoriju unutar kompleksa je i Udruženje distrofičara a direktorica Antigona Šestan kaže da su napokon dobili kancelariju gdje će moći razvijati svoje ideje.
Antigona Šestan“Prostoriju ćemo dijeliti sa još dvije nevladine organizacije “On to One“  i “Ženama XXI vijeka“. Mogu reći da je to veoma mala kancelarija u smislu obavljanja naših poslova no dovoljno velika za realizaciju naših ideja. No veliki problem nam predstavlja činjenica da nam se ta kancelarija nalazi na trećem spratu jer mi pristupa u tu prostoriju za osobe sa kolicima nemamo te da ćemo koristiti neke druge prostorije dok se ne nađe neko drugo rješenje. Vjerujem da će Evropska Komisija imati razumjevanja za ovaj naš problem jer moramo računati na pristup svih naših članova u prostorije gdje bi obavljali svoj rad. Što se tiče naših aktivnosti u skoroj budućnosti već krajem ovog mjeseca imamo 'nedjelju osoba sa distrofijom mišića' koju smo počeli zajedno realizirati i obilježavati  od prošle godine te nas ovogodišnje aktivnosti očekuju na staroj tvrđavi Kaljaja i to 25. maja gdje će nam u realizaciji naših planova pomoći i FSK, turski i njemački KFOR te mnogi drugi donatori kojima se  zahvaljujem a veliku podršku imamo i od Ministarstva za kulturu, omladinu i sport Vlade Kosova.  Što se pak tiče naših planova tokom ljetnjih i jesenjih mjeseci posebno ističem da bi nam bilo veoma drago da nam prođe projekat koji je svima nama jako važan a tiče se statistike distrofičara na Kosovu“, istakla je Antigona Šestan.
Nakon obilaska prostorija u Kompleksu za razvoj i kulturu “Evropa“ od strane gradonačelnika i njegovih saradnika prisutnima je priređen koktel  gdje su mnogi gosti kao i njihovi prijatelji  uz prijatno druženje i razgovor mogli razmjenjivati utiske tokom rada u prostorijama  ovog kompleksa za ovih par godina od osnivanja.