Svi koji su izgrađeni protivno dozvolama

S jedne strane, dok Prevalac nastavlja sa trendom veoma zanimljive turističke destinacije za veoma veliki broj građana, s druge strane u tom dijelu izgradnja bez ikakvih kriterija ne prestaje. Preko 90 posto ovih objekata će biti porušeno ukoliko se realizuje obećanje ministra Ambijenta, Dardana Gashija koje je dao sinoć u emisiji Puls na KTV-u.

"Nijedan izgrađen objekat na Prevalcu nije postupio po zakonskim kriterijumima. Preko 90 posto objekta koji su izgrađeni na tom mjestu su izgrađeni u sukobu za izdatim odobrenjima za gradnju. U svakom slučaju sve vile će biti porušene čiji vlasnici nisu ispoštovali građevinske dozvole", rekao je Gashi.

Dužnosnici Opštine Prizren, iako su izdali na desetine građevinskih dozvola od 2007. godine do dana današnjeg priznaju da veliki broj vlasnika je prekoračio kriterijume izgradnje. Prema njihovim riječima opština nije bila u mogućnosti da spriječi takvu izgradnju, ali kažu da će sada sarađivati sa Ministarstvom Ambijenta i u slučajevima odluka za rušenje. Veliki broj vila je u vlasništvu visokih državnih dužnosnika.
 
"Počevši od bivšeg gradonačelnika Prizrena, Eqrema Kryeziua pa sve do bivšeg ministra pravde", rekao je Sylë Hoxha, aktuelni glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Prizrenu. Hoxha je istakao da oni posjeduju građevinsku dozvolu ali ne zna da li su prekršili kriterije izgradnje, pošto prema njegovim riječima nikada dosada opština mu nije uputila nikakvo upozorenje povodom ovog pitanja. On poriče da je iskoristio svoju trenutnu poziciju kako bi dobio pravo na izgradnju vile na Prevalcu.