Sljedeće ročište 28. aprila

Na ročištu koje je trajalo sat vremena, sudija na slučaju Vladimir Nikulla, objavio je da je obrana Ramadana Muje i drugih podnijela pritužbu sudu u vezi sa optužbom. Sudija je rekao da je ista pritužba podnesena i Apelacionom sudu na razmatranje.

Međutim, oni još uvijek nisu poslali odgovor.

"Drugo ročište početnog razmatranja će biti održano 28. aprila, zbog toga što čekamo odgovor iz Apleacionog suda na žalbu odbrane", rekao je sudija.

Prema riječima odbrane optužnica protiv Ramadana Muje i ostalih podignuta prošlog mjeseca, a koja ga tereti za korupciju i zlopotrebu službenog položaja je neutemeljena.

Predsjednik opštine Prizren se tereti po četiri tačke za zloupotrebu službenog položaja u davanju društvenog zemljišta na korišćenje nekim kompanijama radi dobijanja koristi.

U prvoj tački optužnice stoji da je Muja zajedno sa Kadri Ukimerijem, u periodu od 2008-2011. godine u cilju dobijanja materijalne koristi za Minira Krasniqija, Myrvete Qollaku i Jetisha Avdullahua, nisu obavljali svoje službene dužnosti i namjerno propustili provedbu presude Vrhovnog suda Kosova, kojom su proglasili Opštinu Prizren kao legitimnog vlasnika gotovo 21 hektara zemljišta u iznosu od 41.300 eura kao i oko 6.22 ara zemljišta u iznosu od 12.440 eura na mjestu zvanom "Bugazillek" u Prizrenu.

Druga tačka optužnice tereti Muju zajedno s Minirom Krasniqijem, koji je ujedno bio i direktor Administracije - Kancelarija za pravne i imovinske poslove opštine zbog zloupotrebe službene dužnosti u cilju dobijanja materijalne koristi u formi davanja na korištenje, besplatno, opštinske imovine za "Gulistan" (poznat kao Centar za edukaciju čijeg je dio i Turski koledž "Mehmet Akif). Prema tužilaštvu u ovom obliku izazvana je šteta Agenciji za privatizaciju, prenosi "Standardi".

Za isto zemljište, na osnovu optužnice, Minir Krasniqi je zatražio od Avni Ademaja, vršioca dužnosti direktora Direktorijata Geodezije i katastra da se izmjene katastarski podaci kako bi se registrirao zakup parcele pomenutog zemljišta za "Gulistan", zahtjev koji je odobren od strane Ademaja, prema optužnici tužiteljstva. U trećoj tački Muja zajedno sa Sadikom Paçarizijem, direktorom Direktorijata Urbanizma i prostornog planiranja optuženi su za zloupotrebu službenog položaja, jer je dao više od 20 hiljada kvadratnih metara zemljišta, javnog dobra, na besplatno korištenje fabrici čokolade "Kamilla" na mjestu zvanom "Boka Boka" u Prizrenu, za koji se kaže da je iznosio oko 40 hiljada eura. Sve ovo je urađeno bez prethodne odluke Skupštine opštine, piše list "Express".

U četvrtoj tački optužnice Muja zajedno sa Minirom Krasniqijem i direktorom geodezije i katastra u prizrenu, Abdullahom Tejecijem stoji da su povrijedili pravo jednog broja podnositelja zahtjeva u građanskim sporovima ne dopuštajući da stručnjaci Geodezije, koji su radili u Direktoru geodezije i katastra u Prizrenu da sudjeluju na sudskoj raspravi i da daju svoje mišljenje o nekim građanskim sporovima.