Zafir Berisha

Predsjednik Demokratske unije, Zafir Berisha je u srijedu kritikovao lokalne zakonodavce u Prizrenu zbog poskupljenja poreza na imovinu, koje prema njegovim riječima idu na štetu ekonomske i socijalne situacije građana ove opštine.

On je rekao da bilo koje povećanje poreza bi trebalo biti bazirano na analizi, a kao baza da se uzme socijalna situacija a ne samo proračuni koji se rade od pojedinih infiltriranih klanova u politici. On je čak dodao da je ulazak u izbornu godinu natjerala partiju na vlasti da prikupljanje godišnjih budžetskih sredstvava vrši iz džepova građana.

"Povećanje poreza na imovinu je u raskoraku s ekonomskom stvarnošću koja još jednom pokazuje da lokalna vlast u Prizrenu djeluje na osnovu manipulatorskih predračuna, zbog činjenice što ove godine imamo izbore i sakupljanje sredstava na račun građana ima za cilj da se ista iskoriste za manipulatorske investicije u službi degradirajuće politike", rekao je Berisha tokom konferencije za štampu.

Bivši predstavnik PDK u Prizrenu je optužio nekadašnje saradnike da ovakve odluke i trenutna vlast u prizrenu gube smisao institucionalnog života u ovoj opštini.